Plasmapenna

Användningsområden:
• Uppstramning av slapp hud, tex hängande ögonlock, påsar under
ögonen, “kalkonhäng” och “hamsterpåsar” på halsen och kinderna.
• Korrigering av djupare rynkor, fina linjer och ojämn hy.
• Korrigering av ärr, bristningar, milier, gropar och ojämnheter.

Fördelar jämfört kirurgi:
• Snabb läkning och återhämtning.
• Ingen risk för att ta bort för mycket hud.
• Hudkvalitén på det behandlade området stärks.

Plasmapennan är ett revolutionerande ansiktslyftningsprocedur som inte kräver någon operation. Den stramar och lyfter huden med omedelbara resultat. Plasmaljus är en icke-kirurgisk icke-invasiv behandling som krymper överflödig hud, påsar och rynkor.

Hur fungerar det?
Plasmapen-handstycket ger en liten plasma-blixt som hoppar från spets till hud i en
mikro-millimeterstorlek.
Denna ytliga punkt minimerar huden i sin omedelbara närhet – vilket minskar
överskjutande hud, dra åt locket / under ögonområdet. En serie små bruna fläckar är strategiskt placerade i ett visst mönster för att uppnå önskat resultat för det överflödiga huden. Huden runt plasma-blixten stramar upp och drar cellerna närmare varandra.
Det är den enda behandlingen som framgångsrikt minskar överskott av huden.
Området som ska behandlas bedövas med kräm i 45 minuter innan behandlingen.

Resultaten?
Beroende på hudtyp, ålder, område och behandlingens intensitet är resultatet
individuellt. Man kan bara strama åt en viss mängd hud vid varje behandlingstillfälle, så personer med mycket överflödshud kan behöva flera behandlingar. 2-4 behandlingar har visat sig vara optimalt för personer med väldigt mycket överflödig hud. Många tycker att det räcker med en behandling.

EFTERVÅRD:
Omedelbart efter behandlingen kan det finnas en brännande känsla. Detta kommer vanligtvis att minska under resten av dagen, om det är särskilt obekvämt eller kvarstår under en längre period, kan en antiinflammatorisk medicin som ibumetin eller ipren tas. Efter behandling är det normalt att det förekommer någon svullnad. Detta är speciellt runt ögonen och kan vara i flera dagar och kan leda till störningar i synen under den inledande perioden. Kall kompress eller is kan appliceras för att minska svullnaden. Om svullnaden är svårare kan en antiinflammatorisk medicin och / eller antihistamin bidra till att lindra svullnaden.
Skorpor kommer vanligen att utvecklas över det behandlade området, detta kommer i första hand att vara brunt eller svart på ytan av huden och flaga av under de följande dagarna. Det kan ta över 2 veckor att helt försvinna. Efter skorporna har trillat av kommer en ny, rosa hud, denna hud måste skyddas från direkt solljus i minst 3 månader. Efterbehandlingen är mycket viktig och måste följas noggrant. Observera att när skorporna trillat av kan rodnaden finnas kvar under de följande veckorna till månader. Det är viktigt att inte röra på denna skorpa eftersom det kan leda till infektion eller ärrbildning.

Ibland kan det behandlade området bli lite grått, det här är en del av den normala läkningsprocessen och kommer att förbättras med tiden. Om det börjar bli varmt eller rött eller om det förekommer någon annat obehag,
vänligen kontakta kliniken för råd, eftersom det kan tyda på att en infektion har utvecklats. Det är viktigt att hålla behandlingsområdet rent, torrt och skyddat med ett högt solskyddsmedel i ca 3 månader. Använd inte alkoholbaserade rengöringsmedel.

VANLIGA FRÅGOR:

Är Plasmapenna smärtsam?
Ingen av våra kunder anser att behandlingen är smärtsam, eftersom en bedövning appliceras före behandling.

Finns det några biverkningar?
Omedelbart efter behandlingen kan området vara rött. 1-2 dagar efter behandlingen kan svullnad uppstå.
Efter 5-7 dagar har sårläkningsprocessen försvunnit.  Rodnad är inte längre synlig efter 2-3 månader.
Det är att föredra att sminka över rodnaden tills allt läkt helt.

Hur lång tid tar varje behandlingstid?
En session varar cirka 30 minuter med omedelbara resultat.
Men bedövningen skall verka i 45 min inan behandlingen.

Är behandlingen permanent?
Ja. När hudfibrerna är förkortade är effekterna permanenta. Men dock stoppar den inte den naturliga åldringsprocessen. Kost, levnadsvanor och hudvård är faktorer som påverkar hudens åldrande och förutsättningar att bibehålla ett bra resultat.

Hur bör du förbereda dig före behandlingen?
För att vi skall kunna ge dig rätt behandling, behandlings intensitet etc. är det är viktigt att du berättar för oss om du ta några mediciner eller nyligen har tagit (antibiotika, etc.) eller om du nyligen har opererats eller gjort annan estetiska behandling på huden.

Om du ofta lider av herpes infektioner, bör du också berätta det för oss. Vid öppna sår eller inflammerad hud i ansiktet kan ingen plasmaterapi utföras. Annars måste du inte göra någonting innan behandlingen. En hälsosam livsstil stödjer läkningsprocessen.

Kontakta oss för kostnadsfri konsultation och prisuppgifter.