Micro Needling

Micro Needling är en kontrollerad, fraktionerad och riktad nålbehandling som stimulerar hudens tillväxtfaktorer och kollagen produktion.

Micro Needling används till att läka akne ärr, kirurgiska ärr och ärr av brännskador. Micro Needling är det senaste genombrottet inom hudföryngring och används mot åldrad hy där våra behandlingar ger en tydlig huduppstraming och en mer fast hud.

Resultaten är jämförbara med fraktionerad laserbehandling men utan biverkningar och med minimal återhämtnings tid.

När Micro Needling flyttas över hudens yta stimulerar den till nyproduktion av naturligt kollagen, samtidigt som fina microkanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt. Detta ger även en kollagenstimulerande effekt djupt ned i huden samt säkerställer och höjer upptaget av behandlingspreparat.

Micro Needling kan användas för att behandla:

– Slapp och åldrad hud.

– Rynkor och fina linjer.

– Rökrynkor runt munnen.

– Acneärr.

– Stora porer.

– Missfärgade ärr (ex efter acne, kirurgi och brännskador)

Hur fungerar det?

Det är en automatisk vibrerande funktion med 12 sterila engångsnålar som skapar upp till 1300 microkanal i huden per sekund. Detta säkerställer effektivt upptag av behandlingspreparat och en kollagenstimulerande effekt djupt nere i huden. Det serum som används innehåller hyaluronsyra och B5-vitamin.

Behandling med Micro Needling

Behandling med Micro Needling sker med minsta möjliga obehag och bedövningskräm kan användas innan  behandling. Själva utförandet av behandlingen går snabbt, det tar endast 5-10 minuter per behandlat område. Vanligtvis krävs 5-6 behandligar för att nå ett optimalt resultat med ca 4-6 veckors mellanrum. Många ser  resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-6 behandlingar och din huds kondition kommer at fortsätta att  förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur och i kombination med de rekommenderade hudvårdsprodukterna.

Efter behandlingen

Läkningstiden efter genomförd behandling är kort, huden kommer att vara lite röd och lätt svullen upp till en vecka men redan efter 48 timmar kan make-up appliceras och du kan återgå till ditt arbete.  Det är viktigt att du följer våra råd efter behandlingen. Eftersom vi reagerar olika på en behandling är det viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem.

Kontakta oss för kostnadsfri konsultation och prisuppgifter.