3D Microblading

3D Microblading

Vi erbjuder följande alternativ:
3D
Stråliknande utseende som ger ett naturligt resultat. Fyller ut redan befintliga bryn eller återskapar bryn från noll. Hudtyp kan påverka hur krispiga strån man kan få.​

Vad är Microblading?
Microblading, även kallat taffy-metoden, eyebrow embroidery eller mikrobladsteknik, är en relativt ny, manuell metod utav kosmetisk tatuering i Stockholm. Det är den hetaste “must-have” kvalificeringen för permanent makeup tekniker. Microblading utförs genom användning utav ett manuellt specialistverktyg som hanterar disponibla mikroblad. Det anses vara semi-permanent, i jämförelse med den traditionella hårstrykningsmetoden. Det görs genom användning utav ett ytterst tunt blad för insättning utav pigment i överhuden. Eftersom vi sätter färgen närmre ytan så framstår linjerna som klarare och skarpare, ungefär som en 3D tatuering fast rikare i detalj. Det finns inget ”spill” under huden som när man använder permanent makeup tatueringsmaskiner. Det görs istället med ett tunnare blad (som består utav 10-16 små nålar som sammansatts till ett blad) för att implementera färg i epidermis.

Microblading metoden är idealisk för alla som vill förbättra looken på sina ögonbryn ytterligare. Resultatet är naturliga hårliknande linjer som framhävs oavsett den redan tillgängliga hårmängden. Personer som lider av håravfall, trikotillomani (en impulskontrollstörning) som karakteriseras utav ett behov av att dra bort sitt hår, vilket leder till noterbart (håravfall och flintskallighet), alopecia areata eller andra tillstånd som orsakar håravfall kan ha stor nytta av Microblading, likväl som andra personer som helt enkelt inte är nöjda med sina ögonbryn.
Pigmenten som används i denna metod har utformats för att matcha dina naturliga ögonbryns färg och- om ögonbrynen fortfarande finns kvar, helt och hållet smälta in i dem. Resultatet är naturligt, felfria och fylligare ögonbryn vid tatuering av ögonbryn. Till en början så framstår ögonbrynen som mörkare, men bleknar markant under en tvåveckorsperiod. Det är absolut nödvändigt att göra en touch up eftersom det är väldigt svårt att förutspå hur pass väl huden bevarar färgpigmenten.
Resultaten kan vara allt ifrån 1 till 3 år, beroende på de olika faktorerna som påverkar proceduren. Oavsett så rekommenderas det att man gör en touch up en gång per år för att bevara formen och färgstyrkan.

Varför välja Microblading?
– Eftersom varje hårstrå på den delen av ditt ögonbryn som fattas dras individuellt, vilket resulterar i en 100% naturlig look och välfyllda ögonbryn.
– Eftersom du är trött på att rita dit dina ögonbryn varje morgon.
– Eftersom du vill se naturlig ut även när du är vid havet och när du sportar, eller för att du helt enkelt vill vakna upp färdig och prydlig.
– Eftersom slutresultatet är anpassat till ditt hår och din hudfärg samt strukturen på dina existerande ögonbryn.
– Eftersom det kommer att få ditt ansikte att se glatt och ungdomligt ut.
– Eftersom det kommer att öka ditt självförtroende.

Utförandet av Microblading
– Rådgivning och vägledning gällande dina önskemål samt en bedömning av den nuvarande situationen.
– Digital uträkning av symmetri, plåtning och avbildning.
– Preliminär skissning tills dess att kunden är 100% nöjd.
– Reflektions-test (anpassning av pigment färg som passar färgen på din hud och ditt hår).
– Initiering utav ögonbryn och hårstrykning tills en perfekt look är uppnådd.
– Proceduren är praktiskt taget smärtfri och involverar nästan ingen svullnad, men kan orsaka en lättare rodnad utav huden som bör försvinna inom 30 minuter.
– Hela proceduren tar cirka 2 timmar.
– Inom 3 eller 6 månader efter behandlingen utförs en korrigering om nödvändigt. Korrigeringen involverar en åter-behandling som kan ha bleknat något.

Dagarna innan Microbladingsbehandlingen är det inte rekommenderat att:
– Sola eller använda solarium.
– Utföra kosmetiska och estetiska procedurer för ansikte (allt som orsakar hudavlagring).
– Utföra behandling av ansiktet med laser (microdermabrasion).
– Dricka stark kaffe, te eller energidrycker.
– Dricka alkohol 2 dagar innan – högre risk för blödningar.
– Ta blodförtunnande medicin (aspirin) och acetylsalicylsyra eller andra mediciner innehållande acetylsalicylsyra.

Följ följande försiktighetsåtgärder efter behandling:
– Använd inte makeup på det område som behandlats förrens 7 dagar efter behandling.
– Använd inte bastu eller pool.
– Du kan inte gå till gymmet på 7 dagar – eftersom svett, speciellt de första dagarna efter tatuering kan öka infektionsrisken eftersom svett är salt – färgpigment kan läka till en ljusare färg än förväntat.
– Du kan inte använda solarium på 1 månad, använd därefter solkräm för att skydda pigmenten från UV-strålning, eftersom det kan göra tatueringen upp till 50% ljusare.
– Undvik direkt solljus.
– Du kan inte klia på ögonbrynen efter behandling – genom att klia på dina ögonbryn kan du avlägsna pigment och öka infektionsrisken.
– Dag 2 till dag 7 ska du applicera vaselin med vitamin A och E varje morgon och kväll.
– Första dagen efter ögonbrynstatuering – tvätta med sterilt vatten (kokt kallt vatten) varannan timme (du måste tvätta bort lymfan. Det är vätskan som utsöndras av huden för att skapa en torr skorpa. Desto mer torra skorpor som formeras, desto värre kan läkningen av dina ögonbryn bli).

Du är INTE en lämplig kandidat för denna behandling om du är/har: 
– Gravid eller ammande.
– Tidigare bakgrund av Keloids eller Hypertropiskt ärrbildning.
– Diabetiker (kräver godkännande från läkare).
– Kemoterapi (bör rådfråga läkare).
– Virusinfektioner och/eller sjukdomar.
– Epilepsi.
– Pacemaker eller svåra hjärtproblem.
– Organ transplantation.
– Oudirritationer eller Psoriasis nära det behandlade området (rodnad, solbränna, akne, etc).
– Sjuk (förkylning, influensa, etc.)
– Isotretinoin det senaste året
– Hjärtsjukdomar, okontrollerat högt blodtryck, dålig generell hälsa.
– All behandling, medicinering eller sjukdom kan kompromissa med immunsystemet/läkningsförmågan gör dig INTE till en lämplig kandidat för mikropigmenteringsbehandling.

PÅFYLLNING
– Kan ENDAST bokas om du gjort behandling hos oss tidigare – annars gäller COVER-UP.

ÅTERBESÖK
– Ska bokas direkt för att du ska ha möjlighet att hinna få en ny tid mellan 4-6 veckor efter din första behandling.

Kontakta oss för kostnadsfri konsultation och prisuppgifter.